Jessica Gal Sportartsen is er voor topsporters, talenten, recreatieve sporters, chronisch zieken, bedrijven en organisaties

Alles voor de wielrenner

Speciaal voor wielrenners hebben wij een compleet sportmedisch begeleidingspakket samengesteld. Wij werken hierin samen met bewegingswetenschapper Albert Smit.

Albert Smit was werkzaam als inspanningsfysioloog bij de Nederlandse baanwielerploeg en bij het InnosportLab Papendal tijdens de Olympische spelen van 2012.

Ben jij een fanatieke wielrenner en wil je het beste uit jezelf halen, maar ook zeker weten dat je gezond en verantwoord bezig bent?

Wij bieden speciaal voor wielrenners de volgende diensten:

  • Sportmedisch onderzoek met ademgasanalyse: tijdens dit sportmedisch onderzoek doen we een maximale inspanningstest met ademgasanalyse. Hiermee kan zeer nauwkeurig je maximale hartslag, maximale zuurstofopname en maximaal aeroob vermogen bepaald worden. Tevens worden het aerobe en anaerobe omslagpunt bepaald, op basis waarvan de trainingszones vastgesteld kunnen worden. Tijdens de inspanningstest wordt een hartfilmpje (ECG) gemaakt waarmee stoornissen van het hart opgespoord kunnen worden. Klik hier voor een overzicht van alle onderdelen van dit sportmedische onderzoek.
  • Power Profile Test: deze test is een wielerspecifieke test, waarbij een aantal maximale inspanningen geleverd worden met verschillende duur. Op basis van deze test wordt een relatie gelegd tussen geleverd vermogen en de volhoudtijd, en kan bepaald worden wat voor type renner u bent en in welke gebieden er verbetering nodig is. Ook kan bekeken worden hoe effectief uw trainingsprogramma is geweest en of deze aangepast moet worden om uw trainingsdoelen te bereiken.*
  • Wingate Test: dit is DE klassieke test om anaerobe capaciteit en piekvermogen te bepalen. De test bestaat uit 30 seconden maximale inspanning. Hieruit wordt piekvermogen, gemiddelde vermogen, tijd-tot-piekvermogen, piektrapfrequentie, tijd-tot-piektrapfrequentie en een vermoeidheidsindex bepaald.*
  • Blessureconsult gericht op fietsblessures: heb je tijdens het fietsen last van je nek, rug, bil of knie? Of heb je andere klachten waardoor je niet lekker op de fiets zit? Onze sportartsen brengen je klachten in kaart, stellen een diagnose en maken een behandelplan. Indien nodig wordt aanvullend onderzoek gedaan (foto, Echo, MRI). Blessureconsulten vallen onder de basisverzekering. Je hebt daarom een verwijsbrief van je huisarts nodig. Een onderzoek naar preventie van fietsblessures maakt tevens onderdeel uit van het groot sportmedisch onderzoek met ademgasanalyse. 
  • Fietspositiemeting: Een goede fietspositie is belangrijk om lekker te kunnen fietsen. Daarnaast ka een goede fietspositie helpen je prestaties te verbeteren. Bij een fietspositiemeting kijken wij naar je lichaamsbouw, je persoonlijke doelstelling en eventuele klachten, en  zorgen wij voor een optimale afstelling van je fiets.*
  • Blessureconsult met fietspositiemeting: veel blessures zijn het gevolg van een verkeerde afstelling van je fiets. Door een consult bij de sportarts (via de basisverzekering) met een fietspositiemeting* te combineren vangen we twee vliegen in een klap. U krijgt niet alleen een deskundige analyse van uw blessure, maar ook een eventuele relatie met uw positie op de fiets wordt bekeken, en direct bijgesteld.

*Deze testen worden uitgevoerd door onze partner Albert Smit, bewegingswetenschapper en wielerspecialist. 

Interesse?

Stuur ons een bericht op info@jessicagal.nl

Of bel ons op nummer: 020-7239444 of  06-24634821Direct advies

+ 31(0) 88 - 229 09 99

Volg ons en stel direct je vraag:

Wil je teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug

Dit zijn mijn gegevens