Jessica Gal Sportartsen is er voor topsporters, talenten, recreatieve sporters, chronisch zieken, bedrijven en organisaties

Gezond & verantwoord naar Alpe d'HuZes

Deelname aan de Alpe d'HuZes en Alpe d'HuZus moet veilig en vooral in goede gezondheid gebeuren. Daarom wordt aan alle deelnemers van Alpe d'HuZes uitdrukkelijk geadviseerd een sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren. Je kunt hiervoor terecht bij onze sportartsen. 

Het onderzoek heeft een preventief karakter en is bedoeld om te komen tot een veilige en verantwoorde sportbeoefening. Het basaalplus sportmedisch onderzoek met ademgasanalyse en het uitgebreide onderzoek bieden tevens de mogelijkheid om inzicht te krijgen in je conditie, en er wordt een gericht trainingsadvies gegeven. Het sportmedisch onderzeok wordt in veel gevallen vergoed door je zorgverzekeraar. 

Om je aan te melden voor een sportmedisch onderzoek dien je de volgende stappen te volgen:

  • Nadat je je als deelnemer hebt aangemeld voor Alpe d'HuZes 2017, ontvang je binnen twee weken een e-mail van SportvitalIT waarin je wordt verzocht om een medische vragenlijst in te vullen. Dit gebeurt in de digitale omgeving ‘mijn.sportmotiv.nl’. Je ontvangt hiervoor een aparte inlog en wachtwoord.
  • Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld kan je aangeven dat je bij SMA Jessica Gal Sportartsen een afspraak wilt maken. Wij nemen dan contact met je op voor het inplannen van een afspraak. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen om de afspraak in te plannen.
  • Onze sportartsen zullen de keuringsgegevens invoeren in je digitale dossier en na afloop de uitslag van de keuring terugkoppelen. Je kunt vervolgens opnieuw inloggen om je keuringsrapport te openen. De keuringsuitslag wordt doorgegeven aan het medisch team van Alpe d'HuZes.‚Äč

Als je recent nog een keuring met hartfilmpje (rust-ECG) hebt gehad en er geen afwijkingen zijn geconstateerd, kan het volstaan om het keuringsverslag te laten beoordelen. Hiertoe zijn twee mogelijkheden:

  • Is je bestaande keuringsverslag afgegeven door een sportarts werkzaam bij een erkende (FSMI) sportmedische instelling, dan kan dezelfde sportarts uw keuringsverslag herbeoordelen.
  • Keuringsverslagen die zijn afgegeven door andere artsen worden door het medisch team van Alpe d’HuZes gecontroleerd en beoordeeld.
  • Het beoordelen/controleren van een bestaand keuringsverslag kost € 15,00.

Aan deelnemers aan de Alpe d’HuZes bieden wij de volgende sportmedische onderzoeken:  

Beoordelen keuringsverslag en rust ECG
Bestemd voor: deelnemers < 35 jaar die de afgelopen twee jaar een sportmedisch onderzoek met rust ECG hebben ondergaan of deelnemers > 35 jaar die de afgelopen drie jaar een sportmedisch onderzoek met rust ECG hebben ondergaan.
Tarief: 15,- euro

Herhaling rust ECG
Bestemd voor: deelnemers < 35 jaar die langer dan twee jaar een sportmedisch onderzoek met rust ECG hebben ondergaan.
Tarief: 45,- euro

Screening Alpe d’HuZes basaal (Lausanne protocol)
Inhoud: Vragenlijst, intern geneeskundig onderzoek (hart & longen), lengte/gewicht/vetpercentage, rust-ECG, onderzoek houding en bewegingsapparaat.
Bestemd voor: deelnemers jonger dan 35 jaar zonder risicofactoren
Tarief: 110,- euro

Screening Alpe d’HuZes basaalplus
Inhoud: Als basaal met daarnaast een inspanningstest met ECG, bepaling van het Hemoglobine en cholesterol, bepaling van de (geschatte) trainingszones en een globaal trainingsadvies
Bestemd voor: deelnemers van 35 jaar of ouder of deelnemers met risicofactoren voor hart- en vaatziekten
Tarief: 165,- euro

Screening Alpe d’HuZes basaalplus met ademgasanalyse
Inhoud: Als Alpe d’HuZes basaalplus met daarnaast een longfunctietest, ademgasanalyse en exacte bepaling van het omslagpunt en de trainingszones en een gericht trainingsadvies
Bestemd voor: deelnemers die hun VO2max en omslagpunt willen weten en zich op basis van hun trainingszones willen voorbereiden op de Alpe d’HuZes
Tarief: 235,- euro

Screening Alpe d’HuZes uitgebreid
Inhoud: Als Alpe d’HuZes basaalplus met ademgasanalyse, met daarnaast een orthopedisch onderzoek gericht op (preventie van) blessures.
Bestemd voor: hart-,long- en kankerpatiënten of deelnemers die hun VO2max en omslagpunt willen weten en zich op basis van hun trainingszones willen voorbereiden op de Alpe d’HuZes en tevens last hebben van een blessure.
Tarief: 310,- euro

Uiteraard is het mogelijk om een uitgebreider onderzoek te ondergaan dan gezien je leeftijd/risicofactoren wordt geadviseerd.

Kom je met een hele groep, dan kunnen wij je een groepskorting verstrekken!

Na afloop ontvang je een informatie boekje ‘Hoe bereid ik me voor’ met informatie en adviezen om je te helpen bij je voorbereiding op de Alpe d’Huzes.


Heb je nog vragen? Neem hier contact met ons op.

Lees
hier de column die Jessica Gal in 2008 schreef over haar deelname aan Alpe d'HuZes.Direct advies

+ 31(0) 20 7239 444

Volg ons en stel direct je vraag:

Wil je teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug

Dit zijn mijn gegevens