Jessica Gal Sportartsen is er voor topsporters, talenten, recreatieve sporters, chronisch zieken, bedrijven en organisaties

Biografie Manuela de Jong

Drs. M. H. de Jong (Manuela) ronde in 2005 haar opleiding tot sportarts af bij het Universitair Centrum Sportgeneeskunde, in het UMC Utrecht en bij de KNVB in Zeist. Tevens is zij tevens geregistreerd als manueel arts. Na twee jaar gewerkt te hebben op de afdeling cardiopulmonale chirurgie in het UMC Utrecht, werkte zij van 1999 tot 2009 als militair sportarts voor het Ministerie van Defensie. Van 2008 tot 2013 was zij werkzaam als sportarts bij SMA Haarlem-Kennemer Gasthuis. Sinds 2013 is zij werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen.

Manuele geneeskunde is een van de aandachtsgebieden van Manuela. Zij beheerst de manuele technieken van ‘van de Akker’ (bekende voetbalverzorger) bij lies- en knieholteklachten. Daarnaast heeft zij ervaring met preventieve sportmedische onderzoeken bij sporters van ieder niveau: van recreant tot olympisch/paralympisch en professioneel niveau. Haar aandacht ligt verder specifiek bij de sporten synchroonzwemmen, waterpolo, voetbal, turnen, honkbal, wielrennen, mountainbiken en hardlopen.
Ze heeft wetenschappelijk onderzoek verricht naar overtraining en preventief medisch onderzoek in relatie tot de inzetbaarheid van personeel voor de Krijgsmacht.

Tevens is Manuela auditor vakdeskundige biometrie voor de Raad van Accreditatie/CCKL en lid van de Raad van Advies van de Stichting Anti-Doping Autoriteit Nederland.

Manuela is zelf ook actief in de sport. In het verleden deed zij aan gymnastiek, paardrijden, zwemmen en roeien. Tegenwoordig doet ze aan fietsen, hardlopen en fitness.Direct advies

+ 31(0) 88 - 229 09 99

Volg ons en stel direct je vraag:

Wil je teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug

Dit zijn mijn gegevens