Jessica Gal Sportartsen is er voor topsporters, talenten, recreatieve sporters, chronisch zieken, bedrijven en organisaties

Duurzaam naar de Top


Als talentvolle jonge sporter wil je fit zijn en fit blijven. Om de top te bereiken moet je veel trainingsuren maken. Daarnaast ben je in de groei en vergt school ook het nodige van je, waardoor je belasting en belastbaarheid wel eens op gespannen voet met elkaar komen te staan.

Speciaal voor jonge sporttalenten heeft Jessica Gal Sportartsen daarom een sportmedisch begeleidingstraject ontwikkeld onder de noemer “Duurzaam naar de Top”.

De weg naar de top is lang en blessures, overbelasting, faalangst, gebrek aan motivatie en eetproblemen liggen allemaal op de loer. Om de kans op uitval zo klein mogelijk te maken kan het sport- medisch begeleidingstraject “Duurzaam naar de top” een belangrijke meerwaarde vormen. Doel van dit traject is om jonge talentvolle sporters optimaal te ondersteunen bij hun fysieke en psychosociale ontwikkeling en hen te ondersteunen om gezond en in balans een duurzame en succesvolle sportcarrière op te bouwen.


Aan de hand van vijf pijlers (gezondheid, fysieke belastbaarheid, mentale belastbaarheid, voeding en totale balans) wordt de sporter geholpen blessures en overtraining te voorkomen, en plezier in het sporten te vergroten. De focus ligt niet alleen op de sportbeoefening, maar op de totale belasting waar de sporter mee te maken heeft. Zo kan de balans tussen belasting en belastbaarheid worden bewaakt. Daarnaast kan door het monitoren van de groei en ontwikkeling bepaald worden hoe intensief de training gedoseerd kan worden en wanneer de sporter het meest kwetsbaar is voor blessures.

Gedurende het traject krijgen de sporters voorlichting en begeleiding op het gebeid van voeding, blessurepreventie, belastbaarheid en herstel waardoor zij worden opgeleid om gedurende hun topsport carrière de juiste keuzes te kunnen maken.

Het traject
Het traject heeft een looptijd van een jaar, en bestaat uit een intake,  een uitgebreid sportmedisch onderzoek en twee evaluatie momenten. In overleg kan een drietal modules aan het traject worden toegevoegd (sportvoeding, mentale vaardigheden, en fysieke ontwikkeling (Total Talent)).

Om de uitkomsten van het onderzoek in de praktijk te kunnen implementeren worden ouders en coaches nadrukkelijk bij het proces betrokken en worden de belangrijkste conclusies na goedkeuring door de sporter aan hen teruggekoppeld.

Kosten
De kosten van het basispakket (intake, sportmedisch onderzoek en twee herhalingsconsulten) zijn €345,- euro. Deze kosten worden door de meeste aanvullende verzekeringen (grotendeels) vergoed. De modules voeding, mentale vaardigheden, en fysieke belastbaarheid (Total Talent) kunnen in overleg aan het traject worden toegevoegd. Direct advies

+ 31(0) 88 - 229 09 99

Volg ons en stel direct je vraag:

Wil je teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug

Dit zijn mijn gegevens