Jessica Gal Sportartsen is er voor topsporters, talenten, recreatieve sporters, chronisch zieken, bedrijven en organisaties

Duurzaam naar de Top


Als sporter wil je fit zijn en fit blijven. Om de top te bereiken moet je veel trainingsuren maken. Daarnaast ben je in de groei en vergt school ook het nodige van je, waardoor je belasting en belastbaarheid wel eens op gespannen voet met elkaar komen te staan.

Speciaal voor jonge sporttalenten heeft Jessica Gal Sportartsen daarom een sportmedisch begeleidingstraject ontwikkeld onder de noemer “Duurzaam naar de Top”.

De weg naar de top is lang en blessures, overbelasting, faalangst of gebrek aan motivatie, het kan je allemaal gebeuren. Om de kans op uitval zo klein mogelijk te houden kan het sport- medisch begeleidingstraject “Duurzaam naar de top” een belangrijke meerwaarde vormen. Het doel is om jonge atleten optimaal te ondersteunen bij hun fysieke en psychosociale ontwikkeling tot topsporters en hen te ondersteunen om gezond en in balans een duurzame en succesvolle sportcarrière op te bouwen.


Aan de hand van vijf pijlers (gezondheid, fysieke belastbaarheid, mentale belastbaarheid, voeding en totale balans) wordt de sporter geholpen blessures en overtraining te voorkomen, en de prestaties en het plezier in het sporten te optimaliseren. De focus ligt op de totale belasting, niet op de specifieke sportbeoefening. Hierdoor wordt de balans tussen belasting en belastbaarheid bewaakt. Daarnaast kan door het monitoren van de groei en ontwikkeling bepaald worden welke trainingsvormen het meest geschikt zijn en wanneer de sporter het meest kwetsbaar is voor blessures.

Gedurende het traject krijgen de sporters voorlichting en begeleiding op het gebeid van voeding, blessurepreventie, belastbaarheid en herstel waardoor zij worden opgeleid om gedurende hun topsport carrière de juiste keuzes te kunnen maken.

Het traject
Het traject heeft een looptijd van een jaar, en bestaat uit een intake,  een uitgebreid sportmedisch onderzoek en twee evaluatie momenten. In overleg kan een drietal modules aan het traject worden toegevoegd (sportvoeding, mentale vaardigheden, en fysieke ontwikkeling (Total Talent)).

Om de uitkomsten van het onderzoek in de praktijk te kunnen implementeren worden ouders en coaches nadrukkelijk bij het proces betrokken en worden de belangrijkste conclusies na goedkeuring door de sporter aan hen teruggekoppeld.

Kosten
De kosten van het basispakket (intake, sportmedisch onderzoek en twee herhalingsconsulten) zijn € 265,- euro. Deze kosten worden door de meeste aanvullende verzekeringen (grotendeels) vergoed. De modules voeding, mentale vaardigheden, en fysieke belastbaarheid (Total Talent) kunnen in overleg aan het traject worden toegevoegd. Direct advies

+ 31(0) 88 - 229 09 99

Volg ons en stel direct je vraag:

Wil je teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug

Dit zijn mijn gegevens