Jessica Gal Sportartsen is er voor topsporters, talenten, recreatieve sporters, chronisch zieken, bedrijven en organisaties

Verantwoord sporten voor kankerpatienten

Kanker, en de behandeling daarvan, heeft een flinke impact op zowel de fysieke gezondheid als op het psychosociale welzijn. Sporten voor, tijdens, en na behandelingen kan iemand beter bestand maken tegen de negatieve gevolgen van behandeling.

Begeleiding bij het sporten kan erg gewenst zijn voor kankerpatiënten. De sportarts kan hier een rol in spelen door de sporter onder medische begeleiding te laten ervaren waartoe hij fysiek nog in staat is, en een sportadvies op maat te maken. Daarbij wordt rekening gehouden met de wensen en sportdoelen van de patiënt. Kijkend naar de mogelijkheden, wordt een concreet sportplan opgesteld met doelen op de korte, maar ook langere termijn.

Stichting Tegenkracht biedt Sportbegeleiding op Maat aan. Dit is een intensief sportbegeleiding-programma voor kankerpatiënten die willen (blijven) sporten. Naar aanleiding van het advies van de sportarts gaat de stichting op zoek naar geschikte sportlocaties en –begeleiders in de eigen woonomgeving.

Lees hier meer over Sportbegeleiding op Maat.
 Direct advies

+ 31(0) 88 - 229 09 99

Volg ons en stel direct je vraag:

Wil je teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug

Dit zijn mijn gegevens