Jessica Gal Sportartsen is er voor topsporters, talenten, recreatieve sporters, chronisch zieken, bedrijven en organisaties

Nieuwe behandeling voor spier en peesletsels

Autoloog geconditioneerd plasma (ACP)

Voor de behandeling van artrose, maar ook voor spier-, pees- of bandletsels, is er sinds enige tijd een alternatief beschikbaar voor de traditionele therapieën. Met behulp van zogenaamd autoloog geconditioneerd plasma (ACP), ook wel plaatjesrijk plasma (PRP) genoemd, kan pijn bij artrose verminderd worden, en de genezing van spieren, banden en pezen versneld worden.
Bij het herstel van een letsel vindt in het lichaam een reeks van genezingsprocessen plaats. Deze processen worden aangestuurd door onder andere groeifactoren uit bloedplaatjes die bij een letsel geactiveerd worden.
Door het ACP-proces worden zowel het aantal trombocyten als de concentratie groeifactoren significant wordt verhoogd, wat een positieve invloed heeft op het pijnverloop en het genezingsproces.

Toepassing van ACP injecties

Met een speciaal ontwikkelde dubbele injectiespuit wordt een kleine hoeveelheid bloed (15 ml) uit een ader in de arm afgenomen. Daarna wordt het bloed met behulp van centrifugeren gescheiden. Het deel van het bloed dat de bloedplaatjes bevat wordt daarbij gescheiden van de rest. Vervolgens worden de actieve bestanddelen van het bloed geinjecteerd op de plaats van het letsel. Na de injectie geven de ingespoten bloedplaatjes op de plaats van het letsel groeifactoren af die het genezingsproces ondersteunen.

ACP bij artrose (beschadiging van het gewrichtskraakbeen)

Verouderingsprocessen, genetische aanleg, maar ook ongevallen of een te hoge, eenzijdige belasting, kunnen leiden tot slijtageverschijnselen van het gewrichtskraakbeen. Deze slijtage wordt artrose genoemd en elk gewricht kan hierdoor worden getroffen. Bij beginnende artrose krijgt de patiënt klachten zoals een onaangenaam trekkend gevoel in het gewricht, ochtendstijfheid of opstartpijn. Als de aandoening zich uitbreidt, wordt de pijn erger en moet de patiënt zijn/haar dagelijkse activiteiten beperken. Als gevolg daarvan vermindert uiteraard ook de levenskwaliteit. Behandeling met ACP-therapie kan bij elke gradatie van artrose tot vermindering van symptomen en verbetering van functie leiden.

ACP bij spier-, band- en peesletsels  

Overbelasting leidt vaak tot letsels van het bewegingsapparaat. Bij spieren en banden kunnen verrekkingen of (in)scheuringen optreden. Bij pezen kunnen (chronische) ontstekingen scheuren, en degeneratie van het peesweefsel optreden. Ook bij sportletsels kan ACP-therapie de reguliere behandelingen ondersteunen en een bijdrage leveren aan een versneld genezingsproces.
Toepassingsgebieden bij sportletsels

  •     Acute spierletsels
  •     Chronische peesontstekingen (bv. een tenniselleboog, ontsteking van de achillespees  of patellapees)
  •     Bandletsel (bv. letsel van de enkelbanden)

Klik hier voor meer informatie over ACP behandeling bij Artrose en sportblessures.

Wenst u meer informatie over deze behandeling, of wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komst? Neem dan contact op met ons voor nadere informatie of het maken van een afspraak:
088-2290999
info@jessicagal.nl

 Direct advies

+ 31(0) 88 - 229 09 99

Volg ons en stel direct je vraag:

Wil je teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug

Dit zijn mijn gegevens