Jessica Gal Sportartsen is er voor topsporters, talenten, recreatieve sporters, chronisch zieken, bedrijven en organisaties

KNWU

Om een KNWU wielerlicentie aan te vragen is een preventief sportmedisch onderzoek met ECG-registratie verplicht. Het keuringsformulier hiervoor kunt u hier downloaden (PDF).

U kunt kiezen uit 2 verschillende opties:
  • Medische geschiktheidkeuring (basis sportmedisch onderzoek met ECG)
    Deze keuring beoordeelt of je medisch geschikt bent om de wielersport te beoefenen en wedstrijden te rijden. Het doel is (langdurige of blijvende) schade aan de gezondheid te voorkomen en daarmee de veiligheid voor jezelf en collega-renners te vergroten. De keuring bestaat uit het invullen van een medische vragenlijst, bespreken van dit formulier met een arts en een algemeen lichamelijk onderzoek met bepaling van gezichtsvermogen en ECG. Er is geen beoordeling van de huidige conditie.
     
  • Uitgebreide sportmedische wielrenkeuring (groot sportmedisch onderzoek)
    Behalve de onderdelen van de medische geschiktheidskeuring vindt er aanvullend onderzoek plaats naar de longfunctie en wordt er een inspanningstest met ECG-registratie van de hartactie verricht. Hiermee kan het gedrag van het hart tijdens intensieve (maximale) inspanning worden beoordeeld. Daarnaast geeft dit een betrouwbare bepaling van de maximale hartslag en van het geleverde vermogen op de fiets, die gebruikt kunnen worden voor de bepaling van trainingszones. Eventueel kan hier nog ademgasanalyse aan toegevoegd worden voor een exacte bepaling van het maximale zuurstofopname vermogen (VO2max) en omslagpunt.
Na goedkeuring ontvangt u een medische geschiktheidsverklaring. Tevens zal de geschiktheidsverklaring door de keurende instantie worden doorgestuurd aan de KNWU.


Direct advies

+ 31(0) 88 - 229 09 99

Volg ons en stel direct je vraag:

Wil je teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug

Dit zijn mijn gegevens