Jessica Gal Sportartsen is er voor topsporters, talenten, recreatieve sporters, chronisch zieken, bedrijven en organisaties

Sportzorgprofessionals slaan handen ineen en gaan intensiever samenwerken


Voor een goede begeleiding van sporters is samenwerking onmisbaar!


Tijdens de Voetbal Vakbeurs op woensdag 3 december 2014 is de samenwerking tussen de zes partners uit de sportgezondheidszorg beklonken en zijn partijen voor het eerst gezamenlijk naar buiten getreden met de intentie om intensief in de sportzorgketen met elkaar samen te werken en werkafspraken te maken betreffende afstemmening van begeleiding en behandeling van sporters.


Door te komen tot afspraken ontstaat er een meer doelmatige, doeltreffende en transparante sportgezondheidszorg. Hierdoor ontstaat een zorgketen van sportzorgprofessionals rondom de sporters.  Het voordeel van deze keten is dat alle professionals de juiste taal spreken en gespecialiseerde sportmedische kennis in huis hebben. De sporter wil zo snel mogelijk bij kwetsuren weer op het veld staan en prestaties leveren. De ‘sportzorgketen’ helpt graag daarbij. Een reguliere arts is vaak voorzichtiger en zal rust adviseren zodat het lichaam geheel kan herstellen.


Jaarlijks lopen sporters in Nederland gemiddeld 4,4 miljoen blessures op. Bij 1,7 miljoen blessures is een medische behandeling nodig. De kosten van de medisch behandelde sportblessures bedragen per jaar 440 miljoen euro. Die voor arbeidsverzuim worden jaarlijks geschat op 1 miljard euro.


Bij het initiatief zijn de volgende organisaties (disciplines) betrokken:

·         Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG)

·         Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS)

·         Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

·         Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN)

·         Nederlandse Vereniging van Sport Podotherapeuten (NVvSP)

·         Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN)Direct advies

+ 31(0) 88 - 229 09 99

Volg ons en stel direct je vraag:

Wil je teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug

Dit zijn mijn gegevens