Jessica Gal Sportartsen is er voor topsporters, talenten, recreatieve sporters, chronisch zieken, bedrijven en organisaties

Symposium Stichting Tegenkracht

Utrecht - 24-11-2014

Pon enthousiast over Sportplan op maat van Stichting Tegenkracht

Kankerpatiënten die sporten keren sneller terug op de werkplek en re-integreren beter


Een op 175 werknemers krijgt kanker. Dat betekent dat kanker ook op de werkvloer grote impact heeft. Toonaangevende organisaties als Pon, PepsiCo, Rabobank, Countus en Delta Lloyd onderkennen het belang van sporten voor kankerpatiënten. Het Sportplan op maat van Stichting Tegenkracht leidt tot betere en snellere re-integratie van hun werknemers op de werkplek.
 
Deze organisaties sloten een collectief contract met Tegenkracht, Stichting kanker en sport, en hebben zo sportmedische begeleiding voor hun medewerkers goed geregeld. Bij Pon bijvoorbeeld keren werknemers dankzij het Sportplan op maat van Tegenkracht weken tot maanden eerder dan het landelijk gemiddelde terug op de werkplek.
 
Sinds de oprichting van de stichting (2006) heeft Tegenkracht honderden kankerpatiënten met een Sportplan op maat geholpen. Daarmee is het de meest ervaren organisatie in Nederland op gebied van kanker en sport. Tegenkracht zorgt ervoor dat kankerpatiënten die willen sporten, dat medisch verantwoord kunnen doen. Daartoe heeft Tegenkracht een landelijk dekkend netwerk opgezet van sportartsen, medisch specialisten, bedrijfsartsen, sportverpleegkundigen en sportbegeleiders.
 
Jaarlijks krijgen in Nederland 40.000 werknemers de diagnose kanker. De motivatie om terug te keren is groot, maar vermoeidheidsklachten zijn een groot obstakel bij de werkhervatting. Sporten kan hierin een grote rol spelen, maar velen weten niet hoe. Daarbij zijn de kosten van sportmedische begeleiding niet gedekt in de zorgverzekering. Tegenkracht is daarom gaan samenwerken met werkgevers. Pioniers als Pon en PepsiCo geven het voorbeeld, maar we hebben heel werkgevend Nederland nodig om alle werknemers met kanker te helpen re-integreren.
 
Op 3 december organiseert Tegenkracht een symposium over sportmedische begeleiding van werknemers. Internist-oncoloog Martijn Lolkema, van Erasmus Medisch Centrum, Rik-Jan Modderkolk, International Health Manager Pon, David Bruinvels, klinisch arbeidsgeneeskundige Oncologie, IKA Nederland en Lynda van Cuilenburg, bedrijfsarts Rienks Arbodienst laten zien hoe belangrijk sport is bij re-integratie van werknemers met kanker. Voor het gehele programma, kijk hier.

Wat?
Symposium ter ere van de 1000e aanmelding voor een Sportplan op maat van Stichting Tegenkracht. Deskundigen vertellen over behandeling, terugkeer, revalidatie en vooral ook de menselijke maat in dit proces.
Voor wie?
Werkgevers
Wanneer?
3 December
Waar?
Nijkerk


Direct advies

+ 31(0) 88 - 229 09 99

Volg ons en stel direct je vraag:

Wil je teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug

Dit zijn mijn gegevens